Madonna Louise Veronica Ciccone is geboren op 16 augustus 1958 in Detroit in Michigan.
Haar ouders waren Italiaans. Ze kwam uit een groot gezin.
Van huis uit werd ze al muzikaal op gevoed. Ze werd streng katholiek opgevoed. Haar moeder stierf toen ze 6 jaar was aan borstkanker.

Omdat ze de oudste dochter was, deed zij het huishouden enz. daardoor is ze heel zelfstandig geworden.

Ze studeerde af in Rochester van haar opleiding ‘dans’ in 1976. In 1978 verhuisde ze naar New York met maar 30 dollar op zak. Ze leefde toen erg armoedig. Daar leerde ze Dan Gilroy kennen. Met hem maakte ze haar eerste liedjes. Een paar jaar later zong ze ook in een band: The breakfast club. In die tijd verdiende ze voornamelijk haar geld door naakt te poseren. Ook speelde ze in een paar erotische films.

 

 

 

Toen besloot Madonna om toch maar zangeres te worden. Haar eerste singel, Everbody, werd gelijk al een hit. En in 1983 kwam haar eerste album uit: Madonna. Mensen hielden van haar muziek, en ze werd het sekssymbool.
Madonna's controversiële, sexy persoonlijkheid werd nog eens onderstreept door het nummer 'Like A Virgin' uit 1984. De track zorgde voor Madonna's eerste nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijsten. De opvolger 'Material Girl' kwam met een clip waarin Madonna Marilyn Monroe's imago als 'the blonde bombshell' imiteerde.

 

Op 16 augustus 1985 trouwde ze met Sean Penn in Malibu Beach.
In 1986 speelde ze in haar eerste film: Sanghai Suprise. Deze werd een flop. In 1986 kwam haar derde album uit met een totaal andere stijl. Deze sloeg al snel aan en werd een groot succes. In de tijd daarna ging het heel goed met haar. Ze maakte haar vierde album: Like a prayer. Die weer een andere kant van haar liet zien: Sterker en meer zelfverzekerd.
Madonna ging daarna op tour door de hele wereld. De tour heette: Blond Ambition. Deze werd een groot succes. Madonna was niet meer te stoppen, het ene succes na het andere. In 1990 gaf ze bij The MTV Video Music Awards een onvoorstelbaar goede voorstelling. Ook maakte ze een nieuwe singel: Justify my love. Maar veel t.v. zenders weigerden deze videoclip uit te zenden. Omdat je in deze videoclip seksuele fantasieën ziet, en Madonna zoent er zelfs met een andere vrouw.

 

 

In de tijd daarna maakte Madonna nog veel hits, het ging goed met haar. In 1992 kwam haar boek uit met als titel: Sex.
In 1993 ging ze opnieuw op tour: The girlie Show. Ook deze verliep goed.
In 1994 kwam haar nieuwe album uit (bedtime stories). Madonna was alweer 10 jaar aan de top, en weer had ze een hoogtepunt: de film Evita.
Ook deed ze daarna veel modellenwerk voor Gianni Versace.

 

Uiteindelijk kwam de film Evita uit. De film werd een groot succes.
Madonna kreeg een relatie met Carlos Leon. En daar kreeg ze haar eerste kind van: Lourdes Maria werd geboren op 14 oktober 1996 in Los Angeles.
Daarna maakte Madonna nog een aantal hits en een album. Ze kreeg veel awards en ze zong een duet met Ricky Martin.

 

Opeens verschijnt er een nieuwe man in haar leven: de regisseur Guy Ritchie. Later trouwen ze. Al snel maakt Madonna bekend dat ze zwanger is van Guy. Op 11 augustus 2000 bevalt Madonna van een zoontje: Rocco Ritchie. Een paar maanden later is haar nieuwe album, music, een nummer 1 in wel 40 landen! Dit had ze niet meer bereikt sinds 1989. Hierna is het rustig geweest rond Madonna. In 2005 heeft ze het nummer Hung Up gemaakt en in 2006 kwam het nummer Sorry uit wat een nummer 1 hit werd. Madonna is van sekssymbool naar een rustigere vrouw, moeder echtgenote verandert. Ze is nu midden 40 en scoort toch nog de naar de ander hit.

 

Madonna is al vanaf haar jonge jaren met muziek bezig. Ze heeft lang moeten werken naar haar nu zo succesvolle leventje.

Madonna geboren in het zo niet bekende, rustige stadje Michigan op 16 augustus 1985. Vanaf jongs af aan is de muziek met de paplepel naar binnen gegoten. Ze speelde in haar tienerjaren is verschillende bandjes. 1984 haar eerst nummer 1 hit.

 

Nu 2016 scoort ze nog steeds een nummer 1 hit.

 

 

Madonna is de enige vrouw in de popwereld die zo lang aan de top staat.
Niet alleen is ze zangeres ook model, moeder en vrouw. Allemaal tegelijkertijd.
Ze is een voorbeeld voor veel meisjes die allemaal niet zo als madonna willen zijn.